Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kategóriák

Weblapok

Ki kicsoda Zala megyében - Nagyrécse - http://www.nagykar.hu/keptar/2748/31976.html
Nagyrécse - Ki kicsoda Zala megyében 1996 433-434old.
Ki kicsoda Zala megyében - Nagyrécse - http://www.nagykar.hu/keptar/2748/32083.html
Nagyrécse - Ki kicsoda Zala megyében 2000 455old.
Nagyrécse a 27 települést számláló Pannonhát Tájpark része - http://www.pannonhat.hu/?lang=hu&menu=pannonhat&telepules=Nagyr%E9cse&PHPSESSID=1b1e80dbed1664f09a713154497e4d66
Nagyrécse a Pannonhát Tájpark elnevezésű projekt részeként mutatkozik be. Gazdag a történeti rész, fontos alapinformációkat közöl: látnivalók, közlekedés (gyalog, gépkocsi, autóbusz, vasút, repülőgép), vendéglátás, szállás. 2005 körüliek az adatai. Különlegesen látványos szolgáltatása a honlap jobb oldalán található galéria.
Nagyrécse a Magyar Katolikus lexikonban - http://lexikon.katolikus.hu/N/Nagyr%C3%A9cse.html
"Zala m.: plébánia a veszprémi, 1993. V. 31-től a kaposvári egyhm. nagykanizsai esp. ker-ében. - 1431: már létezett. (...)"
Nagyrécse a Magyar Nagylexikonban - http://www.nagykar.hu/keptar/2748/29063.html
Rövid, de adatokban gazdak szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Nagyrécse címere - http://www.nemzetijelkepek.hu/onkormanyzat-nagyrecse.shtml
A település címerének képe és szöveges magyarázata. A képre kattintva eljuthatunk a nagy felbontású változathoz.
Nagyrécse - Zala megye földrajzi neveiben - http://www.nagykar.hu/keptar/2748/31793.html
1964-ben jeent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeálított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, melyben Kilimán Janzsó József ált. isk. tanár és Méhes József gimn. tanuló által felgyűjtött földrajzi neveit is közreadták, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Nagyrécse Zala megye kézikönyvében - http://www.nagykar.hu/keptar/2748/29237.html
Az 1998-ban kiadott Zala megye kézikönyvében három oldalnyi leírás olvasható a település történetéről, gazdasági, szociális és kulturális állapotáról. Rövid angol nyelvű összefoglaló vezeti be a leírást. A szövegben a kötet írásakor érvényes közigazgatási, statisztikai adatok szerepelnek. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Nagyrécse - Zala megye története a középkorban - http://www.nagykar.hu/keptar/2748/30313.html
Holub József kiváló történeti munkája - Zala megye története a középkorban, 1929. - 3. kötetében olvashatunk Nagybakónak történetéről a "Récse" címszó alatt. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Nagyrécs története Zala megye Atlaszában - http://www.nagykar.hu/keptar/2748/31846.html
Zala megye 1997-ben kiadott színes atlaszában magyar, angol és német ismertető is olvasható a település történetéről, földrajzi elhelyezkedéséről és környékének turisztikai értékeiről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Somogyi Imre, Nagyrécse plébánosa - http://kaposvar.egyhazmegye.hu/?page_id=8
A Kaposvári Egyházmegye plébánosai, a listán szerepel Somogyi Imre is.